مرجع پارسی MyBB

نسخه‌ی کامل: هکر ایرانی از دلایلش برای هک کومودو می‌گوید
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
روز گذشته سایت‌های مختلف خبری، خبر دادند که فردی در pastebin، سایتی برای اشتراک داده‌ها، با ارایه‌ی جزییاتی دقیق از حمله به کومودو، دلایل خود را برای این رفتارش بیان کرده است.
او در متن، به نام کاربری و رمز عبور نماینده کومودو برای ثبت درخواست‌ها در سیستم اشاره می‌کند. آدرس ایمیل مدیر عامل InstantSSL و نام پایگاه‌داده‌های مورد استفاده‌ی وب‌سایت GlobalTrust از جمله دیگر اطلاعات ارایه شده توسط اوست. این هکر همچنین، نماینده‌ی کومودو در ایتالیا را نقطه ضعف کومودو در این اتفاق می‌داند. علاوه بر این، در پایان، قسمتی از کد دکمپایل شده را منتشر می‌کند.
او می‌گوید که ارتباطی با Iranian Cyber Army ندارد و فقط هک کرده است…

… متوجه شدم که مدیرعامل کومودو و دیگران از حمله‌ی مدیریت شده صحبت می‌کنند… من یک هکر با تجربه‌ی ۱۰۰۰ هکر هستم، من یک برنامه‌نویس با تجربه‌ی ۱۰۰۰ برنامه‌نویس هستم. این اتفاق، یک اتفاق مدیریت شده نبود… پس از یک تلاش کوچک، وب‌سرورشان را آنالیز کردم و به راحتی به سرور دسترسی کامل یافتم. پس از یک بررسی بر روی سرورشان متوجه شدم که TrustDll.dll با «امضا» در ارتباط است. به زبان سی‌شارپ (ASP.NET) نوشته شده بود. DLL را دکمپایل کردم و نام‌کاربری و رمز عبور GeoTrust و حساب کاربری فروشنده کومودو را به دست آوردم.
آدرس بازفروشنده‌ی GeoTrust کار نمی‌کرد، داخل ADTP.cs بود. سپس متوجه شدم حساب کومودوی‌شان کار می‌کند و آدرس کومودو فعال است. به حساب کومودو لاگین کردم و دیدم که حق امضا با استفاده از API ها را دارم…
باید اشاره کنم که ۲۱ سال سن دارم. اجازه دهید به دلیل ارسال این پیغام بازگردیم… وقتی‌که آمریکا و اسراییل استاکس‌نت را ساختند، هیچ‌کس درباره‌ی آن صحبت نکرد، هیچ‌کس سرزنش نکرد، به هیچ‌وجه اتفاقی نیافتاد، پس وقتی‌که من به گواهی‌هایی دسترسی پیدا می‌کنم نیز نباید اتفاقی بیافتد…
وقتی که آمریکا و اسراییل می‌توانند ایمیل‌های من را در هات‌میل، یاهو، جیمیل و اسکایپ بدون هیچ مشکل کوچکی بخوانند، وقتی که آنها با استفاده از Echelon جاسوسی می‌کنند، هر کاری که بتوانم می‌کنم. شما انجام می‌دهید، من هم انجام می‌دهم، همین. شما متوقف شوید، من متوقف نمی‌شوم. این یک قانون است.
پس چرا تمام جهان نگران است، شکه شده و تمام نویسندگان درباره‌ی آن می‌نویسند، اما هیچ‌کس دیگر درباره‌ی استاکس‌نت نمی‌نویسد؟ هیچ‌کس درباره‌ی هارپ نمی‌نویسد، هیچ‌کس درباره‌ی Echelon نمی‌نویسد… پس هیچ‌کس هم نباید درباره‌ی گواهی‌های SSL بنویسد…

می‌توانید متن کامل را از اینجا بخوانید. تجزیه و تحلیل و قضاوت درباره‌ی مانیفست هکر بر عهده‌ی خودتان.

- قضیه را در Wired هم می‌توانید بخوانید.

پ.ن: آقای Robert Graham از Errata Security و Mikko Hypponen از اف‌سکیور، درستی اطلاعات ارایه شده توسط هکر را تایید می‌کنند (وال استریت ژورنال).
اي عاموCool
]چی شده؟؟؟؟
ایرانیه دیگه
ایرانی هم سرش درد میکنه واسه اینکاراBig GrinBig Grin
ایرانی جماعت تو دنیا یه دونست Smile
inam bekhunid jalebeh



خبر راه اندازی موتور جستجوگر ملی با نام "یاحق" که قرار است به رقیبی جدی برای یاهو و گوگل برای استفاده کاربران ایرانی تبدیل شود بی شک یکی از مهم*ترین اخبار فناوری اطلاعات ایران در سال ۸۹ بود که بازتاب*های گسترده*ای از سوی فعالان این حوزه با خود به همراه داشت.


اواخر مرداد ماه ۸۹ رضا تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از راه اندازی موتور جستجوگر ملی خبر داد و با بیان اینکه بسیاری از کشورها دارای موتور جستجوگر بومی هستند، اعلام کرد که ایران برای جواب*گویی به نیازهای داخلی در نظر دارد موتور جستجوگر ملی راه اندازی کند که در برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور نیز این طرح پیش بینی شده است.

وی هدف اصلی از ایجاد موتور جستجوگر ملی را علاوه بر تولید محتوا، انتشار اطلاعات بدون سانسور عنوان و تاکید کرد که موتورهای جستجویی که امروزه در جهان استفاده می*شود عملا به بنگاه*های اقتصادی تبدیل شده*اند که منافع اقتصادی خود را دنبال می*کنند و از سوی دیگراطلاعات به هیچ عنوان در داخل این موتورهای جستجو امن نیست.

تقی پور با اعتقاد بر اینکه کشور ایران نیاز به موتور جستجوی بومی دارد تا در وهله اول اطلاعات تولید شده در کشور به خوبی و بدون سانسور و بدون گرایش مالی در دنیا منتشر شود خاطرنشان کرد: هدف دیگر از ایجاد موتور جستجوی ملی رقابت با کشورهای دارنده موتورهای جستجو است که در عمل بسیاری از منابع داخلی را اصلا در رتبه*بندی*های خود محسوب نکرده و یا با اغراض مشخص به عنوان نتایج جستجو منتشر می*کنند.

جستجوگری با نام "یاحق " و کاربردهای آن

به علت افزایش باورنکردنی اطلاعات در وب، تقریبا همه کاربران به استفاده از موتورهای جستجو برای جستجوی اطلاعات در شبکه جهانی وب نیاز دارند که این جستجوگرها نتایج حاصل از این جستجو را از میان صفحات ذخیره شده به صورت فهرست وار شامل صفحات وب، تصاویر، اطلاعات و سایر انواع فایل*ها در معرض دید کاربر قرار می*دهد.

از اوایل سال ۱۹۹۳ با افزایش میزان اطلاعات موجود در اینترنت، نیاز به ابزاری برای جستجو در این اطلاعات و یافتن محتوای مورد نظر احساس شد که اولین موتور جستجویی که راه اندازی شد، Aliweb نام داشت که به صورت بسیار ساده به کاربران این امکان را می*داد که محل فایل*های اصلی سایت*هایشان را برای جستجوی دیگر کاربران در این سایت وارد کنند.

اما ظهور گوگل در سال ۱۹۹۸ که امروز به پربیننده*ترین سایت در جهان تبدیل شده است را می*توان سرآغازی برای استفاده از موتورهای جستجوگر در جهان اعلام کرد و به همین دلیل است که نام موتور جستجو با نام گوگل مترادف شده است.

بعد از گوگل که هم اکنون حدود ۸۵ درصد سهم بازار موتورهای جستجو را در اختیار دارد یاهو، بایدو، بینگ و غیره نیز در لیست جستجوگرهای معروف و مطرح جهان جای دارند . با این حال قرار است موتور جستجوگری در ایران راه اندازی شود که از نیاز کاربران ایرانی برای استفاده از این موتورهای جستجوی خارجی بکاهد و نیازهای کاربران را به صورت بومی پاسخ دهد.

پروژه موتور جستجوگر ملی که با نام "یاحق" شناخته می شود - اگرچه نام آن هنوز نهایی نشده است - از دو جهت مورد اهمیت و توجه قرار گرفته است ؛ اول آنکه تمامی پروژه*هایی که پسوند "ملی " را با خود به همراه دارند به نوعی مورد توجه عموم قرار می*گیرند و پروژه*های دارای این پسوند در حوزه ارتباطات که بسیار نیز بکار برده می*شود حساسیت خاصی را برای کاربران به همراه داشته است. دوم آنکه قرار است این موتور جستجوگر با غول*های جستجویی چون گوگل و یاهو البته برای مصارف داخلی به رقابت بپردازد که تصمیم فعلی برای نام*گذاری "یاحق" به جای "یاهو" سندی بر این ادعا است و از این حیث این پروژه مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.

جزئیاتی از موتور جستجوگر ملی

بعد از اظهارات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد راه اندازی موتور جستجوی ملی، *هادی ملک پرست، مدیرکل تحقیق و توسعه شرکت فناوری اطلاعات ایران در شهریورماه ۸۹ در مورد آغاز فاز مطالعاتی پروژه موتور جستجوگر ملی به نام "یاحق" و اهداف مدنظر مسئولان در این پروژه در گفتگویی با مهر توضیحات شفافی ارائه کرد.

با اعلام این اظهارات این سوال برای بسیاری از کارشناسان و کاربران پیش آمد که با وجود سایت*های جهانی و قدرتمندی مثل گوگل و یاهو، چه نیازی به موتور جستجوی ملی وجود دارد که ملک پرست مواردی همچون تسهیل در ارائه خدمات سریع دستگاه*های دولتی و اجرایی به مردم، کاهش هزینه*ها و عدم انتقال اطلاعات کاربران به خارج از کشور و دسترسی سریع*تر اطلاعات را در حداقل زمان ممکن برای کاربران ایرانی نسبت به دیگر موتورهای جستجو را به عنوان اهداف این پروژه و نیاز به اجرای آن در کشور نام برد.

مدیرکل تحقیق و توسعه شرکت فناوری اطلاعات با بیان اینکه پروژه موتور جستجوگر ملی روی شبکه اینترانت کشوری که از آن تحت عنوان شبکه ملی اینترنت نیز یاد می*شود پیاده*سازی خواهد شد ادامه داد: دسترسی به سایت*های جستجوی گوگل و یاهو و امثال آن تنها از طریق اینترنت ممکن است اما برای دسترسی به موتور جستجوگر ملی باید به اینترانت کشوری متصل شد که هزینه*ای به مراتب کمتر از دسترسی به اینترنت دارد.

وی گفت: معمولا دیگر کشورها نیز موتور جستجوگر کشوری دارند اما منطبق بر موتورهای جستجوگر گوگل و یاهو است و مواردی از آن را با توجه به نیاز خود تغییر داده و به کاربر ارائه می*دهند. همچنین یکی دیگر از ویژگی*های مهم موتور جستجوگر ملی بحث امنیتی آن است که اطلاعات کاربران برای جستجوی موضوعات به خارج از کشور منتقل نخواهد شد.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در تشریح آخرین وضعیت موتور جستجوگر ملی مدل کسب و کار این پروژه ملی را استفاده بر بستر اینترنت پاک دانست و به مهر گفت: موتور جستجوگر ملی با توجه به خط و زبان فارسی در فضای سایبر، جستجوهای مورد علاقه مردم را انجام می*دهد.

کشورهایی که موتور جستجوی بومی دارند

موتور جستجوگر همانطور که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز اعلام کرد تنها مختص کشور ما نبوده و این اولین بار نیست که یک موتور جستجوی بومی *در کشوری راه اندازی می*شود چرا که پیش از این نیز در کشورهایی مانند چین، فیلیپین، استرالیا، کره جنوبی، ژاپن، هند، ایسلند، امارات متحده عربی، مجارستان، اسلوونی ، روسیه، پرتغال، آنگولا، موزامبیک، سوییس، نروژ، سوئد، جمهوری چک و کانادا نیز موتور جستجوهای بومی* راه اندازی شده*اند.

کارشناسان معتقدند که شاید تفاوت بزرگ میان موتورهای جستجو دیگر کشورها *با شکل ایرانی آن به دولتی بودن آن برمی*گردد چرا که "یاحق" بدون شک یک پروژه دولتی خواهد بود که وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات متولی آن هستند در حالیکه موتورهای جستجوی بومی در دیگر کشورها اغلب پروژه*هایی خصوصی بوده*اند. همچنین در برخی از این سایت*ها از همکاری موتورهای جستجوگر بزرگ مانند گوگل و یاهو نیز استفاده شده، در حالی*که یاحق قرار است یک پروژه کاملا مستقل باشد.

هم اکنون موتورهای جستجوی فارسی با نام پارسیک، ریسمون، جس جو، قطره و امروز در میان کاربران ایران مورد استفاده قرار می*گیرند.

"یاحق" پاسخگوی نیاز کاربران خواهد بود؟

در حال حاضر گفته شده که موتور جستجوی ملی قرار است در اینترانت کشوری و با هدف ارائه راحت تر خدمات دستگاه اجرایی و دولتی راه اندازی شود که قطعا پاسخگوی تمامی *نیازهای کاربران فارسی زبان نخواهد بود. در واقع بخشی از نیازهای کاربران که مرتبط با دستگاه*های مختلف در کشور می*شود با این موتور جستجو پاسخ داده خواهد شد و با این تعریف، این موتور جستجو کارکردی مشابه آنچه در کشورهای دیگر گفته شد نخواهد داشت. ولی اگر این موتور جستجو با افزایش سطح فعالیت خود بتواند پاسخگوی طیف وسیع تری از نیازهای کاربران باشد و در میدان رقابت با غول*هایی مانند گوگل و یاهو قرار گیرد، می*تواند با امتیازاتی چون هزینه دسترسی کمتر، توجه ویژه به نیازهای کاربر فارسی زبان و… به یک طرح موفق تبدیل شود.

کارشناسان معتقدند که برای موفقیت این پروژه مسئولان باید یک موتور جستجو با محدوده جهانی و تمرکز بیشتر بر روی ایران را پشتیبانی و ایجاد کنند که مطالب آن هم به صورت قانونمند و نه سلیقه ای و حتی هوشمند پالایش شود. همچنین ایجاد تصویر دوگانه نزد افکار عمومی و کارشناسان، امر موجهی نیست و بهتر است در این باره اطلاع*رسانی کافی از سوی دستگاه*های مسئول صورت گیرد چرا که برای مثال دبیر شورای*عالی اطلاع رسانی نیز از تحقق موتور جستجوی ملی از سوی این نهاد خبر داده که به گفته منتقدان پیش*دستی شورای*عالی اطلاع*رسانی در اعلام و راه*اندازی این سرویس*ها می*تواند نشان*دهنده رقابت با وزارت ارتباطات و وجود موازی کاری میان این دو دستگاه حاکمیتی باشد که به طور قطع به ضرر منافع ملی خواهد بود.
منبع:ای