هاست لینوکس

آخرین بسته‌ی MyBB: نسخه‌ی 1.8.27 MyBB منتشر شد


امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
قطعی وب سایت تا چه حد بر روی سئو تاثیر منفی دارد؟
#1
علل قطع شدن وب سایت
خب اگر این مقاله را مطالعه می کنید احتمالا قبلا با قطعی سایت مواجه شدید، یا هنگام ورود به فضای میزبانی و استفاده از کنترل پنل و یا خود سایت باز نمی شود.دلایل متعددی می تواند عامل این اتفاقات باشد، اول باید بررسی کنید و نباید شتاب زده شرکت هاستینگ را مقصر اصلی این اتفاق بدانید.اگر بررسی کردید و متوجه شدید که شرکت هاستینگ مقصر است، آن زمان با آنها تماس گرفته و اطلاع رسانی کنید.
این مسئله را هم مد نظر داشته باشید که سروری که سایت شما روی آن قرار دارد مانند یک کامپیوتر معمولی نیست و نیاز به تعمیر و به روز رسانی دارد که مدیر وب سرور مجبور می شود تا برای لحظاتی آن را از دسترس خارج کند.البته این زمان های قطعی در همه جای دنیا برای نگهداری سرور طبیعی است اما این زمان نباید از زمانی که در قرار داد ذکر شده خارج شود.
دلایلی را برای قطعی سایت برای شما ذکر می کنیم:
شرکت ارائه دهنده سرویس اینترنت
به شرکت های ارائه دهنده سرویس اینترنت اصطلاحا ISP (Internet Service Provider) می گویند.یکی از ابتدایی ترین بررسی هایی که باید انجام دهید بررسی وجود ایراد در شرکتی است که به شما اینترنت ارائه می دهد که باعث می شود دسترسی شما به طور کلی به سایت ها و محیط اینترنت قطع باشد.البته ممکن است فقط دسترسی به برخی از سایت ها توسط ISP قطع شده باشد، باید بررسی کنید ببینید که سایت شما هم در بین سایت هایی که دسترسی آنها محدود شده قرار دارد یا خیر.
یکی از مشکلات بسیار شایع در این سرویس ها، مشکل DNS می باشد.ممکن است وب سایت تنها برای شما و افراد مهدود دیگری باز نشود اما برای افراد دیگر که از همان شرکت سرویس می گیرند، سایتتان به خوبی باز می شود.
 
اینترنت داخلی
اینترنت داخلی یعنی همان اینترنتی که توسط دستگاه های نظارتی و دولتی کنترل شده و در واقع نقطه اتصال اینترنت کشور به دنیا می باشد.مطمئنا برای شما هم اتفاق افتاده که بسیاری از سایت ها برای شما باز می شود اما سایت هایی هستند که با وجود اتصال اینترنت هم، این سایت ها برای شما لود نمی شوند.این اتفاق بیشتر برای وبلاگ ها و سایت هایی رخ می دهد که خارج از کشور باشند و اگر هاستینگ شما هم خارج از کشور باشد، ممکن است قطعی سایت به همین دلیل باشد.
اگر سرور شما در خارج کشور باشد، به احتمال زیاد قطعی ارتباط به دلیل بروز مشکل در اتصال شبکه کشور به شبکه جهانی می باشد که باید در این موارد کمی شکیبا بود تا این مشکل به حل شود.البته حل این مشکل به طول نمی انجامد.
 
مشکل در خود سرور و سرویس میزبانی
اگر به وسیله مرورگر توانستید هر نوع سایتی را باز کنید اما موفق به باز کردن سایت خودتان نشدید، به احتمال زیاد قطعی سرور میزبان باعث بروز مشکل شده است.اگر سایت به دلیل تعمیر و نگهداری سرور میزبان آن قطع شده باشد، یا از قبل به شما اطلاع داده می شود و یا می توانید با مراجعه به وب سایت شرکت میزبانی مورد نظر (در صورت وجود چنین سرویسی) علت قطعی و زمان تخمینی اصلاح را مشاهده کنید.
دلیل دیگر که باعث می شود به ناحیه کاربری خود یا وب سایت وارد نشوید و سایت قطع باشد، Firewall یا همان دیواره آتش است.
مورد دیگر بعدی در قطعی سایت، تنظیمات اشتباه در نرم افزار سایت یا سیستم مدیریت محتوا است که معمولا با ارور 400 یا 500 مواجه می شوید؛ به این معنی که سایت به طور کامل قطع نیست.
در هر صورت اگر وب سایتتان قطع بود اول موارد مربوط به خودتان مثلا مودم، فایروال سیستم شخصی، سرویس دهنده اینترنت و این قبیل از بررسی های اولیه را انجام دهید سپس اگر مورد حل نشد با شرکت ارائه دهنده فضای میزبانی تماس بگیرید.اگر از شرکت دارکوب سرویس هاستینگ دریافت کرده باشد، ما به سرعت دلیل این مشکل را بررسی و به شما اعلام کرده و برای رفع هر چه سریعتر آن به سرعت اقدام می کنیم.
 
قطعی سایت (DownTime) و اثر منفی برای رتبه بندی موتور جستجو
خب ما سایت هایی را دیده ایم که بسیار کند می باشند و یا چند دقیقه بعد از ورود سایت قطع می شود.بدتر از آن سایت هایی هستند که به دلیل مشکلات هاستینگ حتی تا چند روز هم قطع می باشند.در بسیاری از مواقع صاحبان سایت ها مطلع نیستند که این اتفاق چه تاثیری روی رتبه آنها در حال حاضر و حتی آینده دارد.در این مقاله ما به اصول اولیه برمی گردیم و نگاهی خواهیم داشت که موتور جستجو سایت شما را چگونه ایندکس (فهرست بندی) می کند، و اگر Crawler (ربات های کاوشگر موتورهای جستجو) نتوانند سایت شما را پیدا کنند چه اثراتی برای سایت دارد.
مشکلات ناگهانی زیادی ممکن است برای سایت رخ دهد که می تواند وب سایت را قطع (Down) کند که در برخی مواقع  خارج از کنترل صاحب وب سایت می باشد.ضمن اینکه برخی مشکلات باعث می شود اثراتی برای رنکینگ در موتور های جستجو داشته باشد که به مراتب مخرب تر از دست دادن چندین کاربر وب سایت باشد و گاها زحمات چندین ماه ما با چند بار قطعی سایت به راحتی هرچه تمام تر از دست برود.به احتمال زیاد، با وجود این مشکل در سایت، موتور جستجو جایگاه پایین تری در نتایج خود برای این دسته از سایت ها در نظر می گیرد و در برخی موارد و به ندرت سایت هایی هستند که به طور کل از ایندکس شدن توسط موتورهای جستجو حذف شده و دیگر در نتایج آنها قرار نگرفته اند.
موتور جستجو چه کار می کند: هنگامی که یک سایت به ایندکس موتورهای جستجو اضافه می شود، یا از طریق لینک آن در سایت های دیگر و یا به صورت مستقیم، این وب سایت به بخشی از چرخه منظم Crawl و کاوش توسط خزنده های موتورهای جستجو تبدیل می شود.موتورهای جستجو برنامه هایی را با نام Crawler یا Spider را برای شناسایی و بازیابی صفحات ارسال می کنند و اطمینان حاصل می کنند که نسخه های تازه ای از صفحات این فهرست  در همه زمان ها وجود دارد.Crawler یا همان خزنده می تواند از راه های مختلفی صفحات سایت ها را پیدا کند، حالا این روش می تواند از طریق ثبت مستقیم یا وجود لینک در سایت های دیگر و یا وجود لینک داخلی در صفحات ما باشد.
خزنده ها (Crawlers) چگونه کار می کنند: خزنده ها از آن چیزی که از آنها مورد استفاده قرار می گیرند و تصور می شود پیشرفته تر می باشند.موتورهای جستجو می دانند که کدام سایت ها بیشترین ترافیک را دارند، بنابراین در طول روز و به دفعات خزنده ها را به این سایت ها می فرستند.سایت های کوچک تر و یا سایت هایی که تغییری در آنها ایجاد نمیشود، خزنده ها کمتر به ملاقات آنها می آیند.
چه اتفاقی می افتد اگر کراولر نتواند وب سایت را پیدا کند؟ خب اولین چیزی که باید گفت اینست که نگران نباشید.عموما، خزنده موتورهای جستجو به خصوص گوگل بارها تلاش خواهد کرد تا از یک صفحه بازدید می کند.موتور ها با توجه به ترافیک وب سرور و تراکم شبکه متوجه می شود که ممکن است بارگزاری کند باشد.در حالی که اکثر فهرست بندی و ایندکس در پیک ساعات خلوتی انجام می شود (برای مثال نیمه شب) و البته خزنده بنا به دلایلی سایت را بازدید خواهد کرد، مانند تست میزان پاسخگویی وب سرور.اگر آنها متوجه شوند وب سرور قابل اطمینان نیست، ممکن است سایت هایی که روی این سرور میزبانی می شوند را پنالتی کند. با این حال اغلب خزنده ها از برخی از کندی های سایت ها چشم پوشی می کنند.
حتی پس از تلاش های مکرر یک Crawler و عدم توانایی اتصال به صفحه یا سایت، عموما انها URL صفحه را ذخیره کرده و بعدا مجددا به آن مراجعه خواهند کرد.همانطور که قبلا اشاره شد، آنها تحمل بیشتری برای سرورهای آهسته دارند و در اولین بازدید اگر آنها را کند تشخیص دهند، آنها را جریمه نخواهند کرد.
با این حال، پس از بازبینی های مکرر،  اگر آنها مجددا خطاهای احتمالی را دریافت کنند، برای آنها مجازات در نظر خواهند گرفت.قبل از جریمه کردن، به طور کلی  این بازدیدها چندین بار تکرار خواهد شد.
تکلیف سایت هایی که قطع می شوند چیست؟
مشخصا، وب سایتی که کراولر پس از تلاش های مکرر برای ایندکس کردن آن، موفق به یافتن آن نمی شود و سایت مرتبا در آن زمان ها قطع است، آن را از لیست ایندکس خود روتین خود حذف خواهد کرد.البته به این معنی نیست که سایت به طور کلی حذف می شود، بلکه این اتفاق موقت خواهد بود؛ اما در نظر داشته باشید همین مجازات موقت چه ضررهای احتمالی می تواند به کسب و کار وارد کند.
بعد از اینکه صفحات یا سایت دوباره منتقل شدند و در لیست قرار گرفته اند، Crawlerها هنوز سعی می کنند تا با سایت ارتباط برقرار کنند و این کار را چندین بار و به تعداد محدود انجام می دهند، و اگر هنوز هم سایت ها در دسترس نباشند و یا قطعی و چنین مشکلاتی داشته باشند، ممکن است که موتور جستجو برای همیشه آن را کنار بگذارند.
 
چگونه میتوان یک سایت را دوباره وارد موتورهای جستجو کرد؟
زمانی که یک وب سایت حذف شده است، می تواند از چند روز تا چند ماه طول بکشد که موتورهای جستجو مجددا آنها را ایندکس کنند.به نظر می رسد این زمان وابسته به حجم ترافیک تولید شده توسط وب سایت می باشد.احتمال دارد که یک سایت با حجم ترافیکی بالاتر به زودی دوباره بازگردانده شود (اگر اعتبار آن برای موتور ثابت شده باشد) در حالی که وب سایتی که ترافیک کمتری دارد ممکن است بیشتر طول بکشد.
خزنده موتورهای جستجو برای اطمینان از ثبات سایت و قطع نشدن های مجدد، ممکن است بیشتر از حد معمول به صفحات یا وب سایت سر بزنند.ممکن است برای تست ثبات در این مرحله از الگوهای مشابهی که همیشه برای وبسایت ها استفاده می شود، استفاده کند و وب سایت را به دفعات بالا در روز بازدید کند، حتی در ساعات پیک ترافیک سایت اما بیشتر این بازدیدها در ساعات خلوتی آن می باشد.البته ممکن است برنامه زمانی خود را برای این دست از صفحات تغییر دهد.
پس از مشخص شدن اینکه سایت واقعا پایدار است، موتور ممکن است دوباره سایت را در فهرست خود قرار دهد.با این حال، زمانی که این اتفاق می افتد و دوباره بخواهد سایت را در فهرست خود قرار بدهد، این اتفاق و کم و کیف و زمان بازگشت وبسایت کاملا به موتورهای جستجو بستگی دارد.
به عنوان مثال، موتور ممکن است تعیین کند که سایت را در جایگاه قبلی خود قرار دهد و یا ممکن است این سایت به عنوان یک سایت جدید تلقی شود و باید با گذشت زمان و طی کردن مراحل قبل بازهم جایگاه خود را بدست آورد.
اگر سایت برای مدت کوتاهی Down شده باشد، چند ساعت یا چند روز (باز هم بستگی به ترافیک سایت دارد)، احتمالا ممکن است بازهم به جایگاه قبلی خود بازگردد و دوباره نیاز نباشد کل مسیر طی شده را دوباره از اول طی کرد.اما اگر مدت طولانی تری سایت قطع باشد، برای مثال یک هفته، احتمال زیاد ساییتان باید مسیر را یکبار دیگر طی کند تا به رتبه قبلی خود دست یابد.
چه چیزهایی این فرآیند قرار دادن مجدد سایت در رنکینگ را مشخص می کند؟
بسیاری از عوامل می توانند بر گنجاندن مجدد سایت دخیل باشند از قبیل عملکرد تاریخی سایت و یا حتی سایر سایت های رقیب در یک بازار مشابه می تواند روی این امر تاثیر داشته باشند.
برای مثال، اگر سایت در بازاری باشد که در آن رقابت وجود نداشته باشد یا کم باشد، ممکن است موتور جستجو تصمیم بگیرد که سایت های حذف شده را به منظور ایجاد رقابت و ساخت دسته بندی آن صنعت، مجددا زودتر آن را در لیست قرار دهد.
اگر سایت مورد نظر به یک رده بسیار رقابتی متعلق باشد، ممکن است تشخیص دهد که وب سایت های دیگری در این رده وجود دارند و آن را در رده های پایین تر نسبت به سابق قرار دهد تا خود وب سایت دوباره جایگاه قبلی خود را بدست بیاورد، از طرفی هم ممکن است که موتور تشخیص دهد که نبود سایت می تواند در طول زمان به دسته بندی مورد نظر ضربه بزند و آن را دچار افت کند که در این صورت آن را در موقعیت سابق آن قرار می دهد.
در هر صورت، تصمیم نهایی در مورد زمان بندی و موقعیت و جایگاه مجدد به موتور جستجو بستگی دارد که براساس الگوریتم های پیچیده و پیشرفنته آنها این تصمیم ها اخذ می شود.
 
خلاصه مطلب
ما باید تصور کنیم موتورهای جستجو و ربات ها و خزنده های آنها موجودات زنده و باهوشی هستند که به نمایش بهتر نتایج برای کاربران خود اهمیت زیادی قائل می باشند.قطعی های دائم و موقت سایت می تواند به ضرر سایت باشد و حتی گاهی اوقات قطعی های کوتاه و گاه و بی گاه سایت می تواند ضربات جبران ناپذیری به سایت بزند؛ پس نباید هیچ نوع قطعی سایت را دست کم بگیریم.
در واقع این Crawler ها چیزی بیشتر از الگوریتم های پیچیده ریاضی نیستند که تصمیمات نهایی براساس آنها گرفته می شود و از یک سری قانون پیروی می کنند؛ پس بهتر است برای اینکه با این الگوریتم ها درگیر نشوید، همیشه Uptime سایتتان بالا باشد.این الگوریتم ها باهوش هستند اما یکسری توابع هستند که برای آنها بهانه و یک سری مشکلات پذیرفتنی نیست و هدف اصلی خود را ارائه سایت های باکیفیت و همیشه در دسترس برای مشتریان می دانند.
این مسئله هم مهم است که بدانید موتورهای جستجو به سایت هایی که حتی برای مدت کوتاهی مثلا چند ساعت قطع می شوند واکن نشان می دهد.حتی اگر این قطعی در آخر شب باشد و یا اول صبح و برای چند ساعت باشد می تواند تاثیرات مخربی روی رتبه بندی موتورهای جستجو داشته باشد.در موارد نادر سایت هایی بوده اند که هیچگاه نتوانسته اند جایگاه قبلی خود قبل از قطعی ها در نتایج را مجددا بازیابی کنند.بنابراین مهم است که یک وب سایت با کمترین زمان قطعی در دستری تمامی کاربران باشد.
اگر متوجه شدید که سایت شما دارای چنین مشکلاتی است، توصیه می کنیم مراتب را به هاستینگ خود اطلاع داده و در قرارداد طرفین تجدید نظر کنید و اگر مشکل حل نشد سریعا سایت را به دست یک میزبان قابل اطمینان بسپارید.


طراحی سایت و بهینه سازی وب سایت با دارکوب
پاسخ
 سپاس شده توسطشماره مجازی (۱۴۰۱/۸/۲۶، ۰۱:۴۹:۴۵ صبح) ، گراف مسنجر (۱۴۰۱/۱۰/۳، ۰۴:۱۱:۵۹ صبح) ، چارتر ۴۲۴ (۱۴۰۲/۹/۱۲، ۱۵:۱۱:۵۰ عصر)


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان