هاست لینوکس

آخرین بسته‌ی MyBB: نسخه‌ی 1.8.27 MyBB منتشر شد


امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تاریخچه سیستم های نظارتی دوربین مداربسته
#1
تاریخچه سیستم های نظارتی دوربین مداربسته

اوایل سال 1942 اولین مدل این تکنولوژی توسط شرکت زیمنس آلمان برای نظارت بر پرتاب راکت طاحی و اجرا شد.
در سال 1949 در امریکا اولین مدل تجاری تلویزیون مداربسته با نام تجاری vericon به بازار عرضه شد.در آن زمان خریداری این تکنولوژی نیاز به کسب اجازه قانونی نداشت و آزاد بود.
 
تکنولوژی اولیه:
 در سیستم های اولیه امکان ضبط و نگهداری اطلاعات وجود نداشت و نیاز به نظارت داائم داشتند. بعدها تغییراتی در این ضمینه صورت گرفت که منجر به پیشرفت در ضمینه ضبط و نگهداری اطلاعات برای سیستم های مانیتورینگ شد.
در این سیستم ها از نوارهای  مغناطیسی که به صورت دستی باید تعویض میشد استفاده میشد که این مساله زمان بر و پرهزینه و غیرقابل اطمینان بود.تا اینکه با پیشرفت تکنولوژی درضبط نوارهای ویدئویی در  سال 1970  سیستم های  نظارتی  ویدئویی با استقبال بیشتری روبرو شد.
در سال 1990 بازار استفاده از سیستم های نظارتی بیشتر شد که دلیل آن پیشرفت در ضمینه digital multipiexing  بود که امکان ضبط هم زمان به چند دوربین را میداد و نیز باعث صرفه جویی در زمان و هزینه میشد.
تاریخچه کاربردی :
نیویورک در سال 1968 اولین شهر در استفاده از دوربین های ویدئویی برای جلوگیری از ارتکاب جرم بود.این دوربین ها در خیابان های اصلی نصب و به تدریج سیستم های نظارت ویدئویی در حوزه  امنیتی شهرها توسط پلیس جای خود را باز کرد.از اواسط سال 1990 استفاده از دوربین ها در سازمان پلیس افزایش یافت و از این تکنولوژی در منطق عمومی و مسکونی و مدارس و پارک ها بکار گرفته شد زیرا در مقایسه با افزایش نیروی پلیس روش ارزان تری بود.به تدریج استفاده از این تکنولوژی در بانک ها و فروشگاه ها  افزایش یافت.
 
دوربین مداربسته چیست :
دوربین مدار بسته معنی واژه انگلیسی closet circuit television یا cctv است. دوربین مداربسته به دوربین هایی گفته می شود که در محل نصب خود ثابت بوده و تصاویر ضبط شده را به یک یا چندین محل ارسال می کنند.
کاربردهای دوربین:
کاربرد عمده و اصلی دوربین های مدار بسته در سیستم های حفاظتی است اما کاربردهای دیگر آن از قبیل پلیسی و نظامی و کنترل ترافیک و ارتباط ویدئویی و...... می باشد.
کاربرد دوربین های مدار بسته در جلوگیری از ارتکاب جرایم بسیار وسیع بوده از جلوگیری از جرایم رانندگی تا جرایم جنایی.
استفاده نامحسوس نیز بسیار رواج دارد مثلا استفاده در دستگاه های خودپرداز که برای شناسایی جرایمی مثل وارد کردن تصادفی رمز کارت اعتباری .
در برخی از کارخانه های صنعتی در محل ها و یا مراحلی از کار که حضور فیزیکی ناممکن و دشوار است از این تکنولوژی بهره می برند.در کارخانه های شیمیایی و یا نیروگاه های هسته ای از دوربین های حرارتی استفاده می شود.
استفاده از دوربین مدار بسته در اکثر کشورها برای کنترل ترافیک وسایل نقلیه و نیز تحت نظارت قرار دادن تصادفات و نیز شناسایی جرایم رانندگی و شناسایی اتوماتیک پلاک خودروها کاربرد زیادی دارد.
انواع دوربین مداربسته:
از نظر نوع سیگنال:
  • دوربین های  ip
  • دوربین های آنالوگ
از نظر شکل ظاهری :
  • دوربین های صنعتی
  • دوربین های دام dome
  • دوربین های اسپید دام
دوربین های آنالوگ:
ابتدایی ترین نسل دوربین های مداربسته دوربین های آنالوگ است که برای ارسال اطلاعات از امواج آنالوگ استفاده می کنند.کابل متداول برای ارسال تصویر در این دوربین ها کابل کواکسیال rg59 می باشدکه صدا و تصویر در این دوربین ها هرکدام توسط کابل دو رشته ای جداگانه منتقل می شوند. دوربین های آنالوگ همیشه در معرض نویزهای الکترو مغناطیسی و نویزهای ناشی از نوسانات برق هستند و همیشه یک رشته از سیم ها نقش جلوگیری از نویز بر سیم اصلی را ایفا میکنند.
برای ضبط تصاویر در این دوربین ها از دستگاه  DVR استفاده می شود که تصاویر از آنالوگ به دیجیتال تبدیل می شوند. به دلیل پایین تر بودن قیمت و نصب ساده و نیز تنوع گسترده این دوربین ها استفاده از آنها نسبت به دوربین های تحت شبکه IP  رواج بیشتری دارد .
این دوربین ها دارای معایبی از جمله کیفیت پایین و امکان نویز پذیری و هزینه بالا برای سیم کشی می باشد.
دوربین های تحت شبکه IP:
نسل جدید دوربین های مداربسته دوربین های IP  هستند که برای انتقال تصویر از امواج کاملا دیجیتال استفاده می کنند این  دوربین ها برخلاف دوربین های آنالوگ تصاویر را از همان ابتدا به امواج دیجیتال تبدیل می کنندو نیز نحوه کار آنها تحت بسترشبکه مرتبط و کنترل می شود.که تحت شبکه بودن این دوربین ها اصلی ترین ویژگی تلقی می شود.دوربین های IP امکان ارسال همزمان تصویر و صدا در بستر شبکه را دارد و نیز دارای ارتباط بیسیم با کیفیت و امنیت بالا می باشد.از معایب این دوربین ها می توان به محدودیت پهنای باند و نیز قیمت بالای آن اشاره کرد.
برای ضبط تصاویر دوربین های IP  دیگر نیازی به DVR نیست و نیاز به دستگاه ضبط شبکه می باشد که برای این منظور از NVR به منظور دستگاه ضبط تصاویر دیجیتال استفاده می شود.
دوربین ها صنعتی:
مهمترین مشخصه این دوربین ها قابلیت نصب لنز به صورت جداگانه می باشد که این امتیاز فقط منحصر به این نوع دوربین ها  می باشد.از این نوع دوربین در مکان هایی که زوم یا فکوس مطلوب باشد استفاده می کنند.
دوربین های دام:
این دوربین ها گنبدی شکل بوده و کاربرد نام دام برای آنها به همین دلیل است . این مدل دوربین ها برای نصب بروی سقف طراحی شده و دارای تنوع می باشد.
DVR:
DVR مختصر شده کلمه Digital video recording که دستگاه ضبط تصاویر دیجیتال می باشد.    
DVR  ها شامل تعداد محدودی ورودی و خروچی تصویر و صدا هستند. به عنوان مثال دی وی آر با 4 ورودی تصویر را دی وی آر 4 کانال می نامند به همین منوال تعداد کانال ها می توانند 8 یا 16 یا 32 و.......باشند.دی وی آرهای داخل بازار اصولا از 32 فراتر نمی روند.
NVR:
Network video recording  دستگاه کنترل و ذخیره سازی  تصاویر دوربین های ip  می باشد.کارایی عمده NVR همانند DVR ها بوده و تفاوت آنها فقط در نحوه ارتباط با دوربین ها می باشد.اتصال در NVRها تابع مفاهیم شبکه می باشد.
پاسخ
 سپاس شده توسطشماره مجازی (۱۴۰۱/۸/۲۶، ۰۱:۵۸:۰۶ صبح) ، گراف مسنجر (۱۴۰۱/۱۰/۳، ۰۴:۱۹:۵۱ صبح) ، چارتر ۴۲۴ (۱۴۰۲/۹/۱۲، ۱۵:۲۳:۲۸ عصر)


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان