هاست لینوکس

آخرین بسته‌ی MyBB: نسخه‌ی 1.8.27 MyBB منتشر شد


امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
هوشمند سازی خانه ها در گفتگوی مهدیکا با مرثا بنی اسدی
#1
مهدیکا: خانم مرثا بنی اسدی عزیز، بنده برای پیدا کردن خانمی که مدیریت یک سایت را بر عهده داشته باشد، سه هفته وقت صرف کردم، نهایتا سایت سپیداکس را به من معرفی کردند. تصور اولیه ام آن بود که شما نویسنده مهمان سپیداکس هستید، اما شما را بعنوان سردبیر این سایت گروهی و فعال ترین نویسنده آن یافتم. دختری که در مورد آخرین فن آوری های دنیای کامپیوتر می نویسد. بسیار خشنود شدم از اینکه پیدا کردم شما را، اما تاسف خوردم و به فکر فرو رفتم، با وجود این همه فارغ التحصیل و دانشجوی دختر در رشته های نرم افزار، سخت افزار و فن آوری اطلاعات، چرا وقتی از فعالان وب می خواهی که چند وبلاگ نویس زن در حوزه IT را معرفی نمایند سکوت می کنند؟ چه موانعی بر سر راه این همه دختر بوده که توانستید با موفقیت از آن عبور کنید؟ (مشاهده مصاحبه با مرثا بنی اسدی در مهدیکا)
مرثا بنی اسدی: خیلی ممنون، در واقع منم خیلی خوشحال شدم که این فرصت بهم داده شده تا کمی در مورد سپیداکس و کاری که انجام میشه صحبت کنم. در مورد سوالتون، راستش فکر نمی کنم مانع خاصی سر راه خانم ها باشه. در واقع عدم آشنایی کافی با وبلاگ نویسی و وبلاگ خوانی در ایران، حتی در بین آقایان، باعث شده که این سبک فعالیت ها کمتر مورد توجه قرار بگیره. شروع کار من به درخواست یکی دو نفر از دوستان بود و من هم چون از قبل با وبلاگ نویسی آشنایی داشتم قبول کردم. یعنی می خواهم بگم که در واقع هیچ مانعی برای خانم هایی که اطلاعات کافی دارن و کم هم نیستن وجود نداره و فقط کمی آگاهی و همت لازمه کاره.

[تصویر:  marsa-bani-asadi.jpg]

مهدیکا: حضور خانم ها در اینترنت طوری هست که گاهی به نظر می رسد دسترسی به اینترنت ندارند، از نظر شما دخترها این همت و آگاهی رو چطور باید بدست بیاورند؟
مرثا بنی اسدی: فکر می کنم باید تو این زمینه تبلیغات بیشتری بشه، راستش من پارسال هم که تو جشن وبلاگ نویسی شرکت کردم متاسفانه متوجه شدم که سالن کوچیکی به این کار اختصاص داده شده و کلاً عده کمی حضور دارن. توی همون جشن با افرادی آشنا شدم که سعی در جا انداختن فرهنگ وبلاگ نویسی و وبلاگ خوانی داشتند، اما فکر می کنم باید خیلی بیشتر از اینها فعالیت انجام بشه. در واقع خانم ها در نت حضور دارند اما همین عدم آشنایی اونها رو به این سمت و سو نمی کشونه و شاید اصلاً فکر می کنند که این کار مربوط به آقایون میشه البته من به چند نفر از دوستان خودم هم پیشنهاد دادم که با ما همکاری کنند اما اون ها یا وقت نداشتند یا این کار خیلی براشون تعریف شده، نبود و یا اصلاً علاقه نداشتند. با موارد اول و آخر که نمیشه کاری کرد اما مورد دوم همون مسئله ایه که پیش از این گفتم باید آگاهی رو بیشتر کرد.


مرثا بنی اسدی
‫مهدیکا: خانم مرثا بنی اسدی عزیز، مطالعه مطلبی که در صفحه درباره سپیداکس نوشته اید برام بسیار جذاب و شیرین بود. کاملا پیداست که سپیداکس از دلسوزی های شما و هم تیمی هایتان متولد شده، انگیزه شما برای راه اندازی سایت سپیداکس چه بوده است؟
مرثا بنی اسدی: در واقع سپیداکس با هدف آموزش، جهت دهی و تغییر شیوه نگرش به صنعت فناوری (اطلاعات) در ایران شروع به کار کرد. بالا بردن سطح آگاهی افراد و پاسخ گویی به سوالات آنها در مورد اینکه در حال حاضر چه فناوری هایی در دنیا و در چه سطحی وجود دارند، هدف اصلی سپیداکس بوده. به علاوه اینکه قراره در آینده مقالات علمی و مطالب آموزشی هم بخش دیگه ای از سپیداکس باشه.

‫مهدیکا: شما در سپیداکس بیشتر در مورد فناوری های جدید می نویسید، کدام فن آوری برای شما جذاب تر بوده و عاشق کدام برند هستید؟
مرثا بنی اسدی: من خودم خیلی جذب فناوری تولید و توسعه تلفن های هوشمند شدم. در واقع الان تو دوره ای هستیم که شاهد پیشرفت سریعی در این زمینه می باشیم و امکانات و ویژگی های جدیدی که هر روز به این دستگاه ها اضافه میشه برای من جذابیت زیادی داره. در مورد اینکه کدام برند بهتره و من کدوم یکی رو ترجیح می دم راستش دلم می خواست یک لابراتوار برای بررسی این موضوع تو کشورمون داشتیم تا می شد خیلی قطعی در این مورد نظر داد. اما در همین سطح آشنایی و بررسی گجت های دوست و آشنا و اطرافیان فکر می کنم که تا به حال کمپانی اپل محصولات بهتر و مجهز تری رو ارائه داده، علاوه بر این هوشمند سازی خانه ها و اماکن هم یکی از مسائلی هست که برای من جذابیت زیادی داره و به احتمال زیاد در آینده نزدیک سپیداکس بهش می پردازه.

مهدیکا: جالبه، هوشمندسازی خانه ها یعنی چی؟ یعنی قراره در خانه مان اپلیکیشن نصب کنیم؟‬
مرثا بنی اسدی: در آینده با داشتن خانه های هوشمند خیلی از مشکلاتی که الان توی زندگی روزمره پیش میاد از بین میره. ما میتونیم خونه رو برای سفر ترک کنیم و با استفاده از گوشی موبایل و یا کامپیوترمون با خونه در تماس باشیم و کارهای روزمره رو از قبیل آب دادن به گل ها، تهویه هوا، کنترل سردی و گرمی و .. رو انجام بدیم این یک تعریف اولیه و قابل لمس از یک خونه هوشمنده که البته حتماً لازم نیست که ما دور از خونه باشیم تا مورد استفادمون قرار بگیره، به عنوان مثال با ورود به خانه چراغ ها و سیستم تهویه و گرمایش و سرمایشی به طور خودکار شروع به کار می کنند پس با این حساب بله ما می تونیم رو خونمون اپلیکیشن نصب کنیم تا کارهامون رو بهتر مدیریت کنیم.

مهدیکا: ‫خانم بنی اسدی، دستاوردهای شما از فعالیت در حوزه وب چی بوده؟ فعالیت در سپیداکس و سایر سایت ها چه تاثیری روی زندگی شما و اطلاعات شما گذاشته؟ در واقع می خوام بدونم آیا شما فقط به افزایش اطلاعات مردم کمک کرده اید یا اینکه این فعالیت ها اطلاعات خودتون رو هم افزیش داده؟‬
مرثا بنی اسدی: مسلماً به خود من هم خیلی کمک کرده، سطح اطلاعات و آگاهیم خیلی نسبت به قبل فرق کرده قبلاً شاید نمی تونستم خیلی در مورد اینکه کدوم گوشی بهتره و چی ویژگی هایی داره نظری بدم اما الان شاید بتونم برای خرید گجت های جدید راهنمایی های مفیدی داشته باشم و خب مسلماً وقتی اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشیم از خریدمون هم بیشتر رضایت داریم، در واقع الان بهتر می تونم مفهوم خیلی از نوضیحاتی که در مورد یک گجت می خونم رو متوجه بشم. اطلاعاتی از قبیل نوع صفحه نمایش، دوربین، سخت افزار به کار رفته و یا تکنولوژی هایی از قبیل NFC (پرداخت صورتحساب از طریق گوشی). اینها اصطلاحاتی هستند که شاید قبل از این وقتی جایی بهشون برخورد می کردم و اسمشون رو می دیدم خیلی باهاشون آشنایی نداشتم اما بعد از شروع فعالیتم در سپیداکس بیشتر باهاشون آشنا شدم.

مهدیکا: خانم مرثا بنی اسدی عزیز ممکنه دختران زیادی با توجه به اظهارات شما تصمیم بگیرند با ایجاد یک وبلاگ یا سایت شروع به اشتراک گذاری اطلاعات خود در زمینه علوم کامپیوتر بکنند در عین حال ممکنه علی رغم اطلاعات زیاد در زمینه علوم کامپیوتر با توجه به عدم تجربه در راه اندازی سایت یا وبلاگ در این مورد اطلاعات کافی نداشته و اولین سوالشان از شما این باشه که چه موضوعی برای وبلاگ یا سایتم انتخاب کنم؟ کدام موضوع می تونه انعکاس بهتری در دنیای وب داشته باشه؟ راهنمایی و پیشنهاد شما در این مورد چیست؟‬
مرثا بنی اسدی: خب اگه بخوام به این سوال با توجه به تجربه خودم جواب بدم فکر می کنم مسائل آموزشی مخاطب بیشتری نسبت به اخبار تکنولوژی روز دنیا جذب می کنه. در واقع مطالب آموزشی مخاطب خودش رو داره. مردم هر روز جواب سوال هاشون رو تو گوگل سرچ می کنن و ممکنه که به سایت شما برسن. در سپیداکس هم بازتابی که یک پست آموزشی داشته نسبت به مطالب دیگه بهتر بوده. علاوه بر این هر چقدر هم تعداد سایت های آموزشی در زمینه تکنولوژی و کامپیوتر بیشتر شوند باز هم نمی تونن به طور کامل جواب گوی همه سوالات باشن.

مهدیکا: ‫پیشنهاد شما برای موضوعات آموزشی چیست؟ به نظرتون چه مباحثی رو بهتره آموزش بدیم؟‬
مرثا بنی اسدی: فکر می کنم هر روز با به بازار اومدن تکنولوژی های جدید نیاز به جایی هست که به محض ورود و به بازار اومدن اون ها آموزش های لازم و مرتبط با اون تکنولوژی رو ارائه بده به عنوان مثال بعد از معرفی آیفون ۴s خیلی ها مشتاق این بودن که بدونن تکنولوژی Siri در چه سطحیه و چطور کار می کنه و دوست داشتند با ریزه کاری های اون بیشتر آشنا بشن. خب مسلماً وب سایت هایی که سریع تر به توضیح این مسئله پرداختند موفق تر بودند و مخاطب بیشتری رو جذب کردند. خلاصه حرفم این میشه که برای موفقیت بیشتر آموزش تکنولوژی های روز و جدید می تونه خیلی کمک کننده باشه و حجم زیادی از جستجو ها رو به سمت وب سایت شما هدایت کنه.

مهدیکا: ‫برای موضوعات غیر کامپیوتری هم پیشنهادی دارید؟ اگر کسی بخواهد در سایر زمینه ها بنگارد شما چطور او را راهنمایی می فرمایید؟
مرثا بنی اسدی: یکی از دوستان من وبلاگ های جالبی در مورد موزیک و فیلم داره و اخبار فیلم و موزیک رو توی اونها منتشر می کنه. من خودم خیلی بهشون سر می زنم فکر می کنم اینکه کدوم موضوع بهتره خیلی درست نباشه، در واقع میشه تو همه زمینه ها مطالب آموزشی ارائه داد اما مهم اینه که کار رو تمیز و منظم ارائه بدیم. فکر می کنم حتی اگه بخوایم می تونیم یک سایت آشپزی پر طرفدار داشته باشیم به شرطی که این کار رو تمیز انجام بدیم و نظم و تداوم داشته باشه.

مهدیکا: خانم بنی اسدی عزیز، به نظر شما اگر بخواهیم شروع ساده ای داشته باشیم از بین سرویس های مختلف وبلاگ از جمله: بلاگ اسکای، پرشین بلاگ، بلاگفا، میهن بلاگ، بلاگر و … کدام سرویس می تواند بهترین پیشنهاد باشد؟
مرثا بنی اسدی: من خودم برای شروع کار سرویس وردپرس و همچنین بلاگر که محصول کمپانی گوگل هست رو بیشتر ترجیح می دم.

مهدیکا: ‫از بین سرویس های ایرانی پیشنهادتون چی هست؟‬
مرثا بنی اسدی: در واقع من خودم با این سرویس ها کار نکردم، اما در بین دوستان می بینم که طرفداران بلاگفا بیشتر هستند.

[تصویر:  wordpress-add-new-post.jpg]

مهدیکا: و اگر بخواهیم مستقل از سرویس های رایگان وبلاگ، سایتی برای خودمان راه اندازی کنیم چه مقدماتی نیاز است؟‬
مرثا بنی اسدی: برای راه اندازی یک وب سایت مستقل قبل از هر چیز به دامین و هاست نیاز داریم. دامین یا همان دامنه در واقع نامیست که ما برای سایتمان انتخاب می کنیم و از دو قسمت نام و پسوند(com, net, org, ir) تشکیل شده که در واقع این نام نباید قبلاً جای دیگه ای استفاده شده باشه. هاست یا میزبان هم محلیه که اطلاعات سایتمون رو اونجا قرار می دیم. می تونیم بسته به نیازمون حجم فضایی رو که احتیاج داریم از یک سرویس دهنده خریداری کنیم و با استفاده از کنترل پنلی که در اختیارمون قرار داده میشه اطلاعات رو حذف و اضافه و ویرایش کنیم. مورد دیگه ای که باید بهش توجه کرد اینه که سایتی که طراحی می کنیم قراره همیشه به یه شکل باقی بمونه و یا اینکه می خوایم هر روز تغییراتی رو به اون اضافه کنیم. در واقع به طور ساده تر میشه گفت که سایت ما می تونه استاتیک یا داینامیک باشه. برای راه اندازی یک وبسایت خبری یا آموزشی ما به نوع دوم احتیاج داریم. و حالا که ما به یک سایت داینامیک نیاز داریم باید به فکر یک “سیستم مدیریت محتوا” یا CMS باشیم. ما می تونیم از CMS های رایگانی مثل جوملا و وردپرس استفاده کنیم و یا CMS سفارشی خودمون رو از یک برنامه نویس تحویل بگیریم. بعد از این می تونیم اطلاعات خودمون رو روی سرور قرار بدیم و کارمون رو شروع کنیم.

‫مهدیکا: شما برای راه اندازی سایت یا وبلاگ چه سی ام اسی رو پیشنهاد می کنید و چرا؟‬
مرثا بنی اسدی: سپیداکس از وردپرس استفاده می کنه و من هم بین وردپرس و جوملا، وردپرس رو ترجیح می دم. البته خیلی ها وردپرس رو CMS نمیدونند و به عنوان یک سیستم راه اندازی بلاگ بهش نگاه می کنند. فکر می کنم وردپرس طراحی منسجم تری داره، یعنی رابط کاربری قوی تری داره و نسبت به جوملا انعطاف پذیر تر و سبک تره. علاوه بر این زود به زود به روز رسانی میشه و plugin های زیادی هم داره.

مهدیکا: هاست رو چطور باید تهیه کرد و دنبال چه هاستی باید باشیم؟ لینوکس یا ویندوز و با چه حجمی؟‬
مرثا بنی اسدی: شرکت های مختلفی وجود دارن که کارشون ارائه هاست به شماست. که با مراجعه به آنها می تونیم یک هاست مناسب به قیمت و حجم مورد نیازمون انتخاب و خریداری کنیم. در صورتیکه زبان برنامه نویسی ما ASP باشد باید از هاست ویندوز و اگر PHP باشد بهتره از هاست لینوکس استفاده کنیم. پس بهتره قبل از انتخاب هاست با ادمین سرور مشورت کنیم. در مورد حجم هم بسته به نیاز خودمون و اطلاعاتمون می تونیم حجم دلخواهمون رو درخواست کنیم. اما باید به این نکته هم دقت کنیم که وقتی اطلاعات بیشتری به سایت اضافه می کنیم با کمبود حجم مواجه نشیم و درخواست افزایش بدیم.

مهدیکا: چطور میشه آزاد بودن یک دامنه رو بررسی کرده و آن را ثبت کنیم و در انتخاب نام دامنه مهم ترین معیار چیست؟‬
مرثا بنی اسدی: برای این کار باید به سایت هایی که مخصوص این کار هستن مراجعه کنیم و اصلاحاً whois بگیریم. به این صورت که نام دامین مورد نظرمون رو در کادر مربوطه وارد می کننیم و پسوند مورد نظر را هم علامت می زنیم و آزاد بودن آن را چک می کنیم. نامی که انتخاب می کنیم نباید قبلا ثبت شده باشه و یا اگه قبلا ثبت شده باید منقضی شده باشه و قابل ثبت شدن باشه و بهتره که مرتبط با زمینه فعالیت ما در سایت و کوتاه باشه تا بهتر توی ذهن بمونه.

‫مهدیکا: بعد از خرید هاست و دومین و دانلود سی ام اس برای راه اندازی سایت چه باید کرد؟‬
مرثا بنی اسدی: برای انتقال سایت به سرور به ۲ چیز نیاز داریم: ۱.اطلاعات دسترسی به سرور: اطلاعات دسترسی به سرور را می تونیم از شرکت هاستینگ خودمون تهیه کنیم. این اطلاعات شامل نام هاست ، نام کاربری و رمز عبور است. چنانچه قصد استفاده از سرویس ftp داشته باشیم بایستی اطلاعات مربوطه را نیز داشته باشیم. ۲. نرم افزار انتقال اطلاعات: بعد از این مرحله باید با استفاده از یک نرم افزار به عنوان مثال نرم افزار cute ftp که یک نرم افزار خوب برای انتقال فایل ها به سرور است به سرور متصل بشیم و اطلاعاتمون رو به سرور منتقل کنیم. همچنین می تونیم از file manager کنترل پنل هاستمون هم اقدام به آپلود فایل های سایتمون کنیم.

‫مهدیکا: سوال اصلی من در مورد راه اندازی یک سایت موفق اینه که راه های جذب مخاطب برای وب سایت چیست؟‬
مرثا بنی اسدی: تبلیغات، ایجاد ارتباط با خواننده، قبول عضو، استفاده از موضوعات جذاب، پاسخ گویی به کامنتها، برگزاری مسابقه و …

‫مهدیکا: خانم مرثا بنی اسدی عزیز همانطور که مطلع هستید برای راه اندازی، نگهداری و مهم تر از این ها به موفقیت رسوندن یک سایت نیازمند مطالعه مستمر در این زمینه هستیم. شما چه کتاب و یا سایتی را برای دختران تازه کاری که می خواهند فعالیت خودشان را در این زمینه آغاز کنند پیشنهاد می کنید؟‬
مرثا بنی اسدی: من برای شروع از این وب سایت w3schools.com استفاده کردم. خیلی مفید و آموزنده بود برام. علاوه بر این فکر می کنم مجموعه کتاب های آموزشی “دامیز” هم می تونن کمک کنن.

‫مهدیکا: ممنونم از شما و متشکرم از وقتی که در اختیار مهدیکا قرار دادید.‬
مرثا بنی اسدی: مرسی از شما و توجهی که به حرف هام داشتید.
[تصویر:  user.png] تهیه کننده: حوریه جعفری
مرثا بنی اسدی به مزیت های وردپرس اشاره کرده است، آیا دوست دارید با یکی از بهترین همیاران وردپرس آشنا شوید؟ مصاحبه با علی حاجی محمدی را مطالعه بفرمایید.
پاسخ
 سپاس شده توسطpdistb.ir (۱۳۹۱/۴/۱، ۱۲:۱۲:۱۲ عصر) ، شماره مجازی (۱۴۰۱/۸/۲۶، ۰۱:۵۹:۱۰ صبح) ، گراف مسنجر (۱۴۰۱/۱۰/۳، ۰۴:۲۰:۵۷ صبح) ، چارتر ۴۲۴ (۱۴۰۲/۹/۱۲، ۱۵:۲۴:۳۸ عصر)


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان