مرجع پارسی MyBB
الزامات قانونی موسسین در تشکیل شرکت سهامی عام چیست - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مرجع پارسی MyBB (https://community.mybbiran.com)
+-- انجمن: ارتباط با شما (https://community.mybbiran.com/forum-44.html)
+--- انجمن: گفت و گوی آزاد (https://community.mybbiran.com/forum-58.html)
+--- موضوع: الزامات قانونی موسسین در تشکیل شرکت سهامی عام چیست (/thread-20503.html)



الزامات قانونی موسسین در تشکیل شرکت سهامی عام چیست - register1 - ۱۳۹۶/۷/۲

شرکت سهامی  عام با توجه به موارد ذیل تشکیل می شود :
_ الزام های قانونی موسسین
_ پذیره نویسی سهام
_ تشکیل مجمع عمومی موسس
  • الزام های قانونی موسسین
شرکت سهامی عام شرکتی است که موسسین، قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می نمایند. طبق ماده ( 6 ل. ا. ق. ت ) برای تاسیس شرکت های سهامی عام، موسسین باید حداقل بیست درصد سرمایه شرکت را خود تعهد کنند و حداقل سی و پنج درصد مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام " شرکت سهامی عام در شرف تاسیس " نزد یکی از بانک ها بسپارند. سپس اظهارنامه ای به ضمیمه طرح اساسنامه شرکت و طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام که به امضاء موسسین رسیده باشد؛ در تهران به اداره ثبت شرکت ها و در شهرستان ها به دایره ثبت شرکت ها و در نقاطی که دایره ثبت شرکت ها وجود ندارد به اداره ثبت اسناد و املاک محل تسلیم و رسید دریافت کنند. در تبصره ذیل ماده مذکور قید شده است که هرگاه قسمتی از تعهد موسسین به صورت غیرنقد باشد؛ باید عین آن یا مدارک مالکیت آن را در همان بانکی که برای پرداخت مبلغ نقدی حساب باز شده است تودیع و گواهی بانک را همراه با ضمائم آن به مرجع ثبت شرکت ها تسلیم نمایند.
همچنین به موجب ماده ( 5 ) همان قانون مقرر گردیده است ؛ در موقع تاسیس، سرمایه شرکت های سهامی عام از پنج میلیون ریال کمتر نباشد. در صورتی که سرمایه شرکت بعد از تاسیس، به هر علت از نیمی از حداقل مذکور در این ماده کمتر شود باید ظرف یک سال نسبت به افزایش سرمایه تا میزان حداقل مقرر اقدام به عمل آید؛ یا شرکت به نوع دیگری از انواع شرکت های مذکور در قانون تجارت تغییر شکل یابد وگرنه هر ذینفعی می تواند انحلال آن را از دادگاه صلاحیت دار درخواست نماید. هر گاه قبل از صدور رای قطعی دادگاه صالحه، موجبات درخواست انحلال منتفی گردد، دادگاه رسیدگی را متوقف خواهد نمود.
اصولاَ شرکت های سهامی عام ، جهت سرمایه گذاری های عظیم ایجاد می گردند. چون این قبیل شرکت ها نیاز به سرمایه زیاد دارند و سرمایه های کوچک هرگز کفاف مخارج این گونه سرمایه گذاری ها را نمی دهند. معمولاَ شرکت های سهامی عام می توانند با صدور اوراق بهادار از قبیل سهام یا اوراق قرضه سرمایه لازم را از پس اندازهای مردم یا بعضی از سازمان ها ، بانک ها و شرکت های سرمایه گذاری فراهم نمایند.
اوراق بهادار مذکور به آسانی قابل نقل و انتقال است. پس انداز کنندگان با تقبل خطر مالی کمتر ( در حدود مبلغ اسمی ) اطمینان دارند که هر وقت که بخواهند می توانند اوراق بهادار مذکور را خریداری و سپس آن ها را به دیگری انتقال دهند و یا در بازار بورس به فروش برسانند.
باید به این مطلب توجه داشت که جمع آوری پس اندازهای کوچک مردم و سرمایه گذاری با آن ها در واحدهای تولیدی، موجب توسعه اقتصادی کشور و تقلیل تورم، افزایش درآمد ملی و بالاخره بهبود زندگی طبقات کم درآمد جامعه می گردد. اقدام به چنین کاری از توان یک یا چند نفر خارج خواهد بود.
همان طور که در ماده ( 6 ) لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت اشاره گردیده است ؛ برای تاسیس شرکت های سهامی عام موسسین، پس از تادیه مبلغ لازم به بانک بایستی اظهارنامه به ضمیمه طرح اعلامیه پذیره نویسی و طرح اساسنامه را که به امضای موسسین رسیده باشد به مرجع ثبت شرکت ها تحویل و رسید دریافت دارند.
  • اظهارنامه
طبق ماده ( 7) همان قانون ، اظهارنامه ثبت شرکت باید با قید تاریخ به امضای کلیه موسسین برسد و موضوعات ذیل در آن ها ذکر شده باشد :
1- نام شرکت
2- هویت کامل و اقامتگاه موسسین
3- موضوع شرکت
4- مبلغ سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقد و غیرنقد آن به تفکیک
5- تعداد سهام بانام و بی نام و مبلغ اسمی آن ها. در صورتی که سهام ممتاز نیز مورد نظر باشد تعیین تعداد و خصوصیات و امتیازهای این گونه سهام
6- میزان تعهد هر یک از موسسین و مبلغی که پرداخت کرده اند با تعیین شماره حساب و نام باتکی که وجوه پرداختی در آن واریز شده است . در مورد آورده غیرنقدی تعیین اوصاف و مشخصات و ارزش آن به نحوی که بتوان از کم و کیف آورده غیرنقدی اطلاع حاصل نمود.
7- مرکز اصلی شرکت
8- مدت شرکت
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره با ما تماس حاصل فرمایید.
همکاران ما در ثبت شرکت فکر برتر، با افتخار در خدمت شما خواهند بود.

ثبت شرکت فکر برترhttps://companyregister.ir